15x Feestelijke hapjes voor Kerst (2024)

By Mind Your Feed onFeest, Snacks

Feestelijke hapjes voor Kerst. Om als hapje bij de borrel te serveren, maar dan wel even feestelijker dan het gebruikelijkestokbroodje. Met het kerstdiner komt er waarschijnlijk genoeg lekkers op tafel, dus je wilt bij de borrel niet al te veel op tafel zetten.

Maar een klein amuse hapje, ook om de smaakpapillen een beetje lekker te maken, dat is natuurlijk wel zo gezellig! Ik zet mijn favoriete lekkere kersthapjes voor je op een rijtje. Mocht je last minute nog wat feestelijkheid aan de Kerstdagen willen toevoegen, zet dan een paar van deze borrelhapjes klaar! Ook lekker op tafel zijn deze stokbrood hapjes of zelfgemaakte bladerdeeghapjes.

15x Feestelijke hapjes voor Kerst (2)

Hapjes voor Kerst

Bij de Kerst hebben we natuurlijk alle aandacht voor de gerechten van het kerstdiner! Maar vaak beginnen wij toch wel met een gezellige kerstborrel, zo aan het einde van de middag. En dan wil je toch ook wel een lekker hapje op tafel zetten!

Alleen wil je ook voorkomen dat iedereen al ‘vol’ zit voordat het diner echt begint. Daarom zet ik vandaag wat feestelijke hapjes voor Kerst voor je op een rijtje. Denk aan kleine amuse hapjes, crostini hapjes, bladerdeeghapjes en gezellige prikkertjes met lekkers!

15x Feestelijke hapjes voor Kerst (3)

Klik op de foto of op de titel van de hapjes voor Kerst om naar de recepten te gaan! Misschien vind je deze recepten ook nog wel erg smakelijk:

  • 10 x borrelhapjes met vis
  • 10 x Italiaanse hapjes voor bij de aperitivo (borrel)
  • 5 x gehaktballetjes voor bij de borrel
  • 5 x bladerdeeg hapjes
  • Of ga hier naar alle borrelhapjes recepten

15x Feestelijke hapjes voor Kerst

Hartige kerstkrans met camembert en cranberries

Een hartige kerstkrans, hoe lekker is dat! Deze kerstkrans maak je van croissantdeeg en vul je met zelfgemaakte cranberry compote en romige camembert. In stukjes geserveerd is dit een heerlijk hartig hapje voor Kerst.

3 makkelijk en feestelijke hapjes voor Kerst. Serveer deze amuse hapjes op een grote schaal, dat ziet er heel gezellig uit. De amuse cups vul je met zalm & roomkaas, carpaccio en filet americain. Ideaal voor een groter gezelschap.

Makreel rilette op toast

Een frisse zelfgemaakte salade van makreel doet het altijd goed op een toastje of stokbroodje. Deze makreel rilette serveer je bijvoorbeeld als amuse hapje of zet je als borrel salade op de tafel. Lekker met frisse kappertjes en bieslook.

Borrelhapje met oude geitenkaas, peer en Parmaham

Een mooi hapje van oude geitenkaas, de zoete karameltoon combineert fantastisch met het zoete van de peer, het ziltige van de Parmaham en het frisse van de rucola. Een hapje op een prikkertje doet het altijd goed en staat heel feestelijk!

Indische bladerdeeg hapjes met pittig gehakt

Dit zijn echt de favoriete hapjes bij elke borrel! Een bladerdeeghapje valt natuurlijk altijd wel in de smaak, maar deze met pittig Indisch gekruid gehakt is echt wel de lekkerste feestelijke borrelhap om te serveren. Wil je helemaal uitpakken, zet dan een Oosterse borrelplank op tafel!

15x Feestelijke hapjes voor Kerst (9)

Antipasti prikkers

Hapjes op een prikkertje doen het ook altijd goed als feestelijke hapjes voor Kerst. Deze prikkertjes zijn geïnspireerd op de Italiaanse antipasti, hapjes die je vooraf aan een Italiaans diner serveert. De smaken combineren fantastisch en zo kun je verschillende stokjes samenstellen.

Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Deze bladerdeeghapjes zijn geinspireerd op de Turkse börek met spinazie en feta. Die smaken combineren natuurlijk fantastisch en daarom zijn deze lekkere hapjes ook altijd een grote hit bij de borrel. Handig van tevoren klaar te maken en zowel warm als koud erg lekker!

Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren, een klassiek hapje dat eigenlijk niet mag ontbreken bij de Kerst. Deze hapjes zijn misschien een beetje retro, maar blijven het toch altijd goed doen. Er staan 3 varianten op tafel, met gerookte zalm, met kerrie en mosterd, en met krokante spekkruimeltjes.

Camembert uit de oven met honing en cranberries

Deze camembert uit de oven met honing en cranberries is echt ware verwennerij…. Camembert is op zichzelf natuurlijk al heerlijk, maar door het kaasje even de oven in te schuiven wordt het een heerlijke romige kaasdip waar je geen genoeg van kunt krijgen!

Crostini met dadelspread, kaas en spekkruimels

Deze zoete aardappel crostini met kaasis een perfect begin van een heerlijke lange avond. Door daar een zoete zelfgemaakte dadelspread bij te smeren en de crostini af te maken met knapperige spekkruimeltjes, zet je een heerlijk borrelhapje op tafel.

Zalm wrap rolletjes met honing-mosterd dressing

Nog zo’n klassiek borrelhapje dat eigenlijk altijd wel heel goed in de smaak valt! Wrap rolletjes met frisse gerookte zalm en frisse zelfgemaakte honing mosterd dressing. Je belegt de tortilla wraps en snijdt ze daarna in kleine rolletjes. Prikkertje erin en happen maar!

Crostini met geitenkaas, Serrano ham en balsamico-vijgen

Een stokbroodje met een smeerseltje is natuurlijk altijd goed. Maar, het is tenslotte Kerst, dus pakken we net even wat meer uit. Deze stokbroodjes beleg ik met geitenkaas, gezouten Serrano ham en heerlijk zoete balsamico vijgen. Je weet niet wat je proeft!

Bladerdeeghapjes met pesto

Met slechts 4 ingrediënten zet je deze lekkere bladerdeeg twisters met pesto op tafel. Echt een heerlijk feestelijk hapje voor met de Kerst. Ook erg leuk om eens met de kinderen klaar te maken, bijvoorbeeld voor het kerstdiner op school!

Crostini met pesto, brie en rauwe ham

Nog een stokbroodhapje in deze lijst met feestelijke borrelhapjes voor Kerst. Deze stokbroodjes rooster je even kort in de oven en besmeer je daarna met (zelfgemaakte) pesto, romige brie en prosciutto. Wat een geweldige combinatie!

Pittige eiersalade met sambal

Altijd goed bij de borrel en perfect ook als je met een groter gezelschap aan de borrel gaat, zijn deze amuse hapjes met pittige eiersalade. Ook deze hapjes zette ik eens op tafel op een hele Oosterse borrelplank, wil je uitpakken dan staan hier nog meer lekkere recepten!

Pinterest

Volg jij mij al opPinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

15x Feestelijke hapjes voor Kerst (19)

Ga jij aan de slag met het recept voor een van deze feestelijke hapjes voor Kerst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn receptenin je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor denieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest|YouTube

15x Feestelijke hapjes voor Kerst (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5942

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.