Mysimba (Orexigen) • Nytt reseptbelagt slankemiddel godkjent i Norge (2023)

Hva er Mysimba?

Mysimba er en reseptbelagt slankepille som kan hjelpe overvektige personer til å gå ned i vekt, spesielt hvis de har tidligere forsøkt dietter, uten ønsket resultat.

Mysimba virker på hjernereseptorer for å redusere appetitten din og hjelpe deg å miste overflødig vekt. Vekttap kan bety at du unngår eller reduserer risikoen for å utvikle farlige sykdommer knyttet til vektøkning.

En av de vanskelighetene som overvektige individer støter på når de er på en diett er sult. Å føle seg sulten kan bety at du overspiser og forhindrer vekttap ved å innta mer kalorier enn du er i stand til å forbrenne. Mysimba kan hjelpe deg ved å redusere sult og spisetrang, men det må brukes sammen med et sunt kostholdsprogram med redusert kaloriinnhold og fysisk aktivitet (trening). Mysimba er ikke en mirakelkur for å gå ned i vekt, og vil ikke ha ønsket resultat uten forpliktelse. Endring av livsstilen din er en viktig faktor i å miste vekt og holde den av.

Mysimba er et komplementerende legemiddel, så hvis du er forpliktet til å forbedre helsen din, kan den gi deg det ekstra lille sparket du trenger for å unngå å spise overflødige kalorier og fremme gradvis vekttap.

Når kan man bruke en slankemedisin som Mysimba?

Å være overvektig øker risikoen for å utvikle livsbegrensende sykdommer som høyt blodtrykk, slag, hjerteinfarkt, diabetes og enkelte kreftformer. Fedme er blitt et vanlig problem over hele verden. Stillesittende kontorarbeid er en av årsakene til vektøkning i verdens befolkning, samt det å spise raske måltider som ofte inneholder store mengder fett, sukker og salt. Vektøkning kan gradvis skje frem til den påvirker din mentale og fysiske helse.

Å miste overflødig vekt er viktig hvis din kroppsmasseindeks (BMI) er høy, fordi dette indikerer at fettnivået ditt er høyt i forhold til din høyde. For mennesker som har en BMI på over 25 vil dette vanligvis indikere at man er overvektig, og at man bør passe på vekten. Personer med en BMI på over 27, og med vektrelaterte helseproblemer, og personer med fedme (BMI >30), kan Mysimba forskrives som et hjelpemiddel for å gå ned i vekt.

BMI kalkulator

Er du usikker på hva din kroppsmasseindeks er, kan du regne ut din BMI med vår BMI kalkulator. Du kan også kalkulere din BMI ved å bruke regnestykket BMI = vekt (kg) ÷ høyde (cm)^2.

Hvordan virker Mysimba?

Mysimba inneholder to aktive ingredienser som påvirker hjernen og sentralnervesystemet for å regulere din appetitt og fremme vellykket vekttap. Bupropion og naltrexon er de to aktive virkestoffene i Mysimba som bidrar til dette.

Bupropion kan bidra til å redusere appetitten din ved å øke nivåene av dopamin i hjernen din. Dopamin er en nevrotransmitter som spiller en stor rolle i belønningsrettet oppførsel - som å spise for å føle seg lykkeligere. Bupropion i Mysimba kan øke dopaminnivået slik at interessen for å spise blir redusert. Dopamin kan også oppmuntre kroppen til å bruke mer energi som kan bidra til å forbrenne kalorier.

Naltrexon virker på samme måte via nevrotransmittere, men kan ha større innflytelse på å dempe krav. Den brukes i andre tilleggsbehandlinger for å redusere krav og øke viljestyrke, slik at du kan bedre unngå å spise ekstra kalorier.

De aktive ingrediensene, naltrexon og bupropion, i Mysimba er ikke nye, men Mysimba kombinerer dem til én lettvint tablett. Disse, sammen med redusert kaloriinntak og et treningsprogram, øker sjansene dine for å miste vekt.

Jo bedre du er i stand til å utøve og opprettholde kontrollen over dine spisevaner, desto bedre er sjansene for å lykkes med å miste vekt. Sammen kan de aktive ingrediensene i Mysimba redusere interessen og kravene for fett, sukker og andre fristende saker som har en negativ effekt på vekttap.

Når du lærer å spise mindre med Mysimbas støtte, kan din holdning til mat endres. På sikt vil det å spise mindre og trene holde deg sunn. Det er derimot viktig å opprettholde et sunt forhold til mat, og ikke kutte ned for mye på matinntaket. Du bør alltid følge helsepersonells råd når det kommer til å gå ned i vekt på en trygg og sunn måte.

Hvor effektivt er Mysimba

Det er utført kliniske studier for å måle effektiviteten av Mysimba i forhold til placebo (et inaktivt legemiddel, noen ganger kjent som en "sukkerpille") som måler prosentvis vekttap gjennom 26 - 56 ukers behandling. Flere studier har funnet gjennomsnittlig vekttap var rundt 3,7 - 5,7% når de tok Mysimba, mens de som tok placebo hadde et gjennomsnittlig vekttap på 1,3% - 1,9%. En egen studie, som ble gjennomført ved siden av et 56 ukers intensivt råd, fant et gjennomsnittlig vekttap på 8,1% sammenlignet med 4,9% med placebo. I tillegg oppnådde 30% av deltakerne som tok Mysimba i denne studien 10% vekttap.

Det er tydelig at med riktig støtte kan Mysimba være en effektiv behandling for vekttap.

Hvordan bruke Mysimba?

Mysimba er foreskrevet til voksne som ikke har klart å gå ned i vekt ved bruk av andre slankemetoder og tips, som trening og/eller diett. Det er viktig å huske at Mysimba ikke reduserer fettnivået i kroppen, men er heller et hjelpemiddel til å innta mindre kalorier. Mysimba virker best ved å gradvis øke den daglige dosen.

Mysimba (Orexigen) • Nytt reseptbelagt slankemiddel godkjent i Norge (1)

 • Vanligvis begynner du med én tablett om dagen, som tas om morgenen.
 • Etter å ha brukt Mysimba en uke, øker dosen til to tabletter daglig, én tablett om morgenen og én tablett om kvelden.
 • I uke tre øker dosen til tre tabletter daglig, to tabletter om morgenen og en tablett om kvelden.
 • I uke fire øker dosen til fire tabletter daglig, to tabletter om morgenen, og to om kvelden.
 • Man skal fortsette med fire tabletter daglig, to om morgenen, og to om kvelden, resten av behandlingen.
 • Dosen skal økes gradvis for å unngå uønskede bivirkninger.
 • Dersom man opplever bivirkninger i uke én og to, bør man gjerne ikke øke dosen videre før en har konsultert med en lege.
 • Behandlingen bør vurderes etter 16 uker og revurderes årlig.

Når dine krav om å spise er redusert, kan det hende du finner det lettere å spise mindre. Redusert kaloriinntak fører til vekttap, og i kombinasjon med regelmessig mosjon øker sjansene for vekttap mer, og vil skje raskere. Du må forplikte deg til en kostholdsplan og mosjon mens du tar Mysimba.

Mysimba bør tas med mat og bør svelges hele med et glass vann. Mysimba tablettene skal ikke tygges, knuses eller splittes på noen måte, slik at du får hele, og den riktige, dosen.

Hvilke doser er Mysimba tilgjengelig i?

Hver Mysimba tablett inneholder 7,2 mg av den aktive ingrediensen Naltrexon og 78 mg av virkestoffet Bupropion.

Mysimba er praktisk og brukervennlig fordi det kommer i en enkeltdosetablett som gradvis økes til du tar maksimal foreskrevet mengde på fire tabletter per dag. Det er ikke nødvendig å bryte tabletter eller kutte dem for å lage dine egne mengder. Mysimba tablettene er små, diskrete og kan tas selv når du er borte fra hjemmet.

Fordi Mysimba er en depottablett, fortsetter effekten til neste dose, så du bør aldri ta mer enn den foreskrevne mengden. Hvis du tar mer, vil det ikke øke effekten av appetittreduksjon, men kan gjøre deg uvel.

Hva om jeg glemmer en dose?

Hvis du glemmer å ta din vanlige dose, bør du ikke ta en annen inntil neste angitte tid. Hvis du bruker mer enn den foreskrevne dosen, øker ikke effekten og kan føre til bivirkninger, så følg alltid instruksjonene gitt av din lege.

Hvilke bivirkninger kan forekomme av Mysimba?

Mysimba er ikke tilgjengelig uten resept fordi det ikke er egnet for alle individer, og kan forårsake bivirkninger. Det er derfor viktig at du aldri gir Mysimba til noen andre enn resepten er forskrevet til, og holder legemiddelet utenfor barns rekkevidde.

Bivirkninger av Mysimba

Mysimba (Orexigen) • Nytt reseptbelagt slankemiddel godkjent i Norge (2)Nevrologiske:

Hodepine, angst, søvnløshet, rastløshet, svimmelhet, tremor, dysgeusi, oppmerksomhetsforstyrrelser, letargi, konsentrasjonsvansker, smaksforstyrrelser, irritabilitet, affektive lidelser, depresjon, nervøsitet, anfall/kramper, selvmordstanker, selvmordsforsøk, fiendtlighet, depersonalisering, anoreksi, og unormale drømmer.

Øyne/Øre/Nese/Munn:

Tinnitus, vertigo, økt tåreproduksjon, munntørrhet, tannpine, allergiske reaksjoner, oral herpes, nesetetthet, ubehag i nesen, tåkesyn, øyeirritasjon, hovent øye, astenopi, fotofobi, synsforstyrrelser, reisesyke og øresmerter.

Blod/lymfe:

Redusert antall lymfocytter, lymfadenopati, blotrykkssvingning, økt blodtrykk (noen ganger alvorlig) og blodsukkerforstyrrelse.

Bryst:

Palpitasjoner, EKG-endringer, brystsmerter, økt blodtrykk (kan være alvorlig) og hoste.

Abdomen/gastrointestinale:

Abdominalsmerter (øvre og nedre), kvalme og oppkast, diaré, forstoppelse, nedsatt appetitt, luft i magen, magesår, tørste, varmefølelse, økt appetitt og vektøkning.

Underliv:

Forsinket ejakulasjon, blodig avføring, flatulens, hemorroider, uregelmessig menstruasjon, vaginal blødning, erektil dysfunksjon, vulvovaginal tørrhet, hyppig vannlating og urinretensjon.

Hud, muskler og skjelettsystemet:

Artralgi, myalgi, hyperhidrose, pruritus, alopesi, utslett, svetting, akne, rykninger, Stevens-Johnsons syndrom, og eksaserbasjon av psoriasis.

Klikk på det relevante området på kroppen for å finne ut hvordan Mysimba (naltrexon og bupropion) kan påvirke det.

Svært vanlige og vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene er kvalme, oppkast, forstoppelse, magesmerter, uro, smerter i ledd og muskler, søvnvansker og hodepine. Hvis du opplever disse og finner dem utålelig, snakk med legen din for råd.

Andre vanlige bivirkninger kan inkludere overdreven svette, svimmelhet, skjelving, frysninger, feber, nedsatt appetitt, diaré, nedtrykthet, økt energi, irritabilitet, hetetokter, tinnitus, manglende energi, elvebest, brystsmerter, elveblest, utslett, kløe og hårtap.

Hos menn kan Mysimba også forårsake forsinket ejakulasjon.

Vanlige bivirkninger er ofte milde og tolereres ofte fordi Mysimba kan bety mer effektivt vekttap hos personer som har tidligere prøvd men feilet. Etter flere ukers bruk har de vanlige bivirkningene en tendens til å forsvinne når kroppen blir vant til ingrediensene i medisinen. Enkelte svært vanlige bivirkninger (kan oppleves av flere enn 1 av 10 personer), som f.eks søvnvansker, kan reduseres ved å ikke ta tablettene rett før sengetid.

Legg merke til at dette ikke er en fullstendig liste over mulige bivirkninger. Les alltid pakningsvedlegget som medfølger behandlingen.

Hvilke forholdsregler burde man ta hensyn til ved bruk av Mysimba?

Mysimba bør ikke brukes av følgende personer: De som har erfaring med følsomhet eller allergiske reaksjoner på ingrediensene i Mysimba, de med nedsatt lever- og nyrefunksjon, ukontrollert høyt blodtrykk, eller hvis du har hatt anfall.

Mysimba inneholder:

 • naltreksonhydroklorid 8mg (naltrexon 7,2mg)
 • bupropionhydroklorid 90mg (bupropion 78mg)
 • laktose
 • fargestoff: indigokarmin (E 132)
 • fargestoff: titandioksid (E 171)

Mysimba er tilgjengelig for menn og kvinner over 18 år med overvekt og fedme. Hvis du er gravid eller forventer å bli gravid, eller om du ammer, er Mysimba ikke egnet. Snakk med legen din om vekttap før graviditet, eller hvis du for tiden er gravid, snakk med lege eller jordmor for råd for vekttap.

Mysimba er ikke egnet for personer som for øyeblikket har anoreksi eller bulimi eller tidligere har opplevd spiseforstyrrelser.

Personer som har eller har hatt psykiske problemer som bipolar lidelse eller depresjon, bør diskutere med legen sin om egnetheten til Mysimba. Mysimba virker på lokalt i hjernen for å redusere matlyst og krav, så det kan være utrygt for personer som har eller har hatt psykiske problemer å bruke Mysimba.

Hva annet kan jeg gjøre for å gå ned i vekt?

Dessverre er ikke Mysimba egnet for alle. Det er imidlertid livsstilsendringer du kan gjøre, så vel som andre behandlingsalternativer som kan hjelpe deg å gå ned i vekt.

Kosthold og mosjon

Kombinasjonen av sunt kosthold og mosjon er vanligvis det første trinnet i behandlingen av mange vanlige tilstander. Selv med Mysimba og andre medisiner for vekttap, må du fortsatt ha et kalorifattig kosthold (innta færre kalorier enn du forbrenner) og gjøre regelmessig fysisk aktivitet for at medisinen skal fungere.

Det er mange dietter der ute som hevder å hjelpe deg med å gå ned i vekt fort, men de anbefales ikke av helsepersonell og kan ha mange bivirkninger som dehydrering og humørsvingninger. De kan også ha alvorlige psykologiske farer.

Det er i stedet noen enkle trinn du kan ta som setter deg på veien til et sunnere kosthold og vil sikre langsiktig suksess. Du bør ha som mål å ha et balansert kosthold inkludert:

 • fiberrike korn, inkludert: brun ris, bulgur, fullkornspasta og brød og grøt
 • proteinrik mat, inkludert: linser, belgfrukter, fisk og magert kjøtt
 • en rekke stivelsesholdige grønnsaker, inkludert: spinat, rakett, gulrøtter og bønner
 • forskjellige frukter, inkludert: epler, bær, pærer og appelsiner
 • sunne oljer og fett, inkludert de fra nøtter, frø, fet fisk og vegetabilske oljer

Du bør også prøve å begrense enkle karbohydrater (hvitt brød, søtsaker), bearbeidet mat (chips, ferdige måltider) og mettet fett (bacon, fullt meieri).

Trening er også viktig, ettersom du trenger å brenne flere kalorier enn du bruker for å gå ned i vekt. Det norske helsedirektoratet anbefaler enten 150 minutter med moderat aktivitet, for eksempel rask gange, sykling, tennis eller dans, eller 75 minutter med kraftig aktivitet som jogging, hopp eller intens sport. Du bør starte med å trene noen minutter hver dag til du gradvis forbedrer kondisjonen.

Rådfør deg med legen din eller en diettist hvis du ikke er sikker på hvordan du skal spise sunt og trene. De vil hjelpe deg med å komme med en plan som fungerer best for deg og hjelpe deg med å starte vekttapsreisen.

Xenical

Xenical, som ofte refereres til sin generiske form ‘orlistat’, er en alternativ medisin for vekttap og kommer i form av 120 mg kapsler. Det virker ved å redusere mengden fett kroppen din absorberer, og bryter ned omtrent ⅓ av fettet du spiser. Ufordøyd fett som ikke absorberes i kroppen din slippes ut i avføringen. Imidlertid anbefales det fortsatt å holde et sunt kosthold og trene sammen med Xenical. Du må ha BMI på 30 eller over (eller minst 28 hvis du har andre tilknyttede risikofaktorer). Også denne slankepillen må forskrives av lege.

Kan jeg kjøpe Mysimba på nettet?

Ja, du kan kjøpe Mysimba online. Som reseptbelagt medisin er det imidlertid underlagt strenge retningslinjer for forskrivning. Vi krever at du fullfører en konsultasjon som en del av bestillingen. Dette er inkludert i reseptprisen og er en måte for legene våre å bekrefte at medisinen er trygg for deg å bruke før du kan få den uthentet eller sendt fra et apotek.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 25/09/2023

Views: 6327

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.